Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Història de l'Agrupament

L'AEiG Sant Narcís va renèixer el 1951 de mans de Ramon Canals i Jordi Bach, abans havia estat actiu però degut al servei militar obligatori i la dictadura es va dissoldre temporalment. En aquell temps havíem de viure sota l'amable “paraigües” que ens proporcionava una part de l'església que volia tirar endavant un moviment educatiu basat en el mètode creat per Baden Powell el 1907, l'escoltisme. Formàvem part de l'acció catòlica i teniem els locals a la Casa Carles de Girona. En aquell temps gairebé totes les activitats estaven lligades al muntanyisme on s'hi treballava el mètode escolta en un entorn excepcional, com és la natura. S'organitzaven campaments a diferents racons del nostre pirineu i pre-pirineu. Durant aquests dies s'aprenia pionerisme, s'estudiava la natura, es construïen ponts, i sobretot s'educava als infants i joves amb uns valors i unes ensenyances, com la solidaritat, el companyerisme, l'empatia, la convivència, l'organització...

 HIST1

 

I així l'agrupament ha anat seguint, amb alts i baixos, però sempre present a la ciutat. Hem passat per diversos locals casa Carles, l'Edifici Campsa al c/Ibèria, a la biblioteca de Sta. Eugènia... Fins als locals que lloguem actualment als baixos de la C/ de Sant Gregori, 93.

 

També han passat moltissimes persones per l'agrupament, entre caps, nens, pares i col·laboradors, i moltes d'elles han deixat la seva petjada a la nostra ciutat. Actualment contem amb més d'un centenar de nens i nenes repartits en 6 unitats (grups) i una trentena de caps (educadors). L'equip d'agrupament està format per 7 caps, que realitzen tasques de cap d'agrupament, responsable pedagògic, relacions externes, secretaria i tresoreria.

Les branques de l'agrupament són Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys), Llops i Daines (de 8 a 11 anys), Ràngers i Noies Guia(d'11 a 14 anys), Pioners i Caravel·les (de 14 a 17 anys) i Truc (de 17 a 18-19 anys) amb dues unitats. Cada unitat té el seu equip de caps que es cuida de la seva unitat, i funciona independentment de les altres. Mensualment fem consells (assamblees) amb tots els caps, per comentar temes, arreglar el funcionament, informar-nos i crear cohesió de grup.

 

 HIST3

 

Cada dissabte fem cau de 4 a 7 i fem una gran varietat d'activitats, jocs, tallers, xerrades... on intentem descobrir el món que ens rodeja, aprenem a ser crítics amb la societat i desenvolupem la iniciativa i la capacitat d'implicació amb l'entorn a través del Projecte. El Projecte és el fil conductor de tot aquesta barreja d'elements, i l'ideen i escullen els nens/es amb l'ajuda(o no) dels caps. L'intenten dur a terme durant l'any o part d'aquest. L'altre pilar del nostre mètode són les excursions. Aproximadament un cop al mes cada unitat marxa i va a acampar o en una casa de colònies a passar el cap de setmana, gairebé sempre en un ambient natural. Aquest entorn excepcional crea un espai d'educació inigualable i a més ajuda a transmetre valors, com el respecte i coneixement de la natura.

 

HIST2

 

A més a l'estiu realitzem campaments i rutes (segons l'edat) on es fa la culminació del curs i s'hi viuen moltissimes experiències enriquidores, tan per els nens com per els educadors. L'edat dels caps està compresa entre els 18-25 anys. Així que som un grup d'educadors molt joves i tot i així estem en un molt bon moment i tenim gairebé tots els grups plens. Molts dels educadors, gairebé tots, porten més de 15 anys dins l'escoltisme, i més de 3 anys com a educadors, així que la seva experiència és notable.