Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Demarcació

5a Baixada d'andròmines

Aquest passat cap de setmana amb els quatre agrupaments de Girona vam organitzar la Baixada d'Andròmines pel riu Onyar. Els Pioners i Caravel·les i els Trucs hi van participar aconseguint els premis de màxima puntuació i millor decoració. Alguns mitjans van fer ressó de l'esdeveniment, podeu trobar-ho aquí: Punt Avui, Diari de Girona

 

CwgfGg6XcAENXvW

V M'escoltes

Els agrupaments de la ciutat (Joan Pons, Pare Claret, Vista Alegre i Sant Narcís) per cinquè any consecutiu organitzem la trobada M'ESCOLTES. Aquesta trobada surt d'un procés d'acostament, cohesió i treball conjunt.

Aquest any la trobada es centra en reivindicar cultura i les associacions culturals de Girona. La trobada és oberta a tots els infants i joves (de 6 a 18 anys) de la ciutat que hi vulguin participar. Dissabte 18 de Juny de 2016 a les 9:00 ens trobarem a plaça Constitució i acabarem a les 13:00 allà mateix. A la tarda hi haurà cercavila des dels Jardins de la Muralla (15:30) fins a la plaça dels Jurats on es celebrarà la cloenda a les 16:30, seguidament hi haurà animació infantil i concerts per celebrar els 30 anys de Vista Alegre.

Us podeu inscriure aquí.

IV Baixada d'andròmines, tot un éxit!

La baixada d'andròmines es consolida com a tradició de la nostra ciutat. Més embarcacions que mai, 21, han participat en la quarta edició de la baixada d'Andròmines per l'Onyar que vam organitzar els quatre Agrupaments Escoltes i Guies Gironins amb motiu de les Fires de Sant Narcís. 

 

El nostre agrupament va participar amb dues embarcacions: els Pioners i Caravel·les amb un ring de boxa i els Trucs 1 amb un llit flotant.

4abaix

4a Baixada d'andròmines

Enguany els quatre Agrupaments de Girona tornem a organitzar la Baixada d'Andròmines pel Riu Onyar. El dissabte 31 a les 11.30 del matí l'Onyar s'omplirà d'embarcacions que navegaran sota els ponts gironins.

 

A les 10.30 del matí els participants hauran d'estar a plaça Catalunya per inscriure's i a les 11:30 començarà la baixada que consistirà a fer una cursa fins al pont de Sant Feliu i la tornada que serà un passeig triomfal de les embarcacions. Si voleu participar només cal que ompliu el següent formulari. Un cop hagim sortit del riu, hi haurà dinar per tots els participants (entrepà de pinxo i una beguda).

 

Aquest any el nostre agrupament participarà amb dues andròmines: una dels Pioners i Caravel·les i una segona dels Trucs 1.

 

andromines15 Digital

Resum IV M'escoltes - Els caus de Girona al carrer!

Els 4 caus de Girona, el 16 de maig, ens vam trobar per realitzar el IV M'escoltes? , aquest any, per parlar sobre el carrer, l'espai públic i com l'utilitzem i quina responsabilitat tenim d'utilitzar-lo.

 mescpic

 

I, DONCS QUE ÉS EL M’ESCOLTES? 

(Fragment del manifest amb les conclusions de la trobada)

 

Enguany celebrem la quarta trobada del M'Escoltes a Girona, com cada any, representada permés de 300 infants, joves dels quatre caus de Girona; Joan Pons, Pare Claret, Sant Narcís i Vista Alegre.

 

Fa 3 anys que a Girona els 4 agrupaments de la ciutat vam iniciar un procés d'acostament, cohesió i treball conjunt. I d'aquest acostament en va néixer el M'ESCOLTES?

 

L'objectiu de reunir-nos tots junts aquí és treballar i conscienciar-nos sobre aspectes de la nostra ciutat. Conèixer i aprendre per poder ser persones actives i compromeses amb el territori en el que fem vida.

La nostra intenció és créixer sent conscients del què ens envolta, per poder ser crítics i alhora constructius, i per deixar la ciutat millor de com ens l'hem trobat.

 

Fins al moment hem treballat i conegut els 4 rius de la ciutat (2012), la Devesa (2013) i la mobilitat a la ciutat (2014), i estem molt contents de les coses que hem après, tot i que creiem que hem de fer grans passos per millorar la situació dels 3 aspectes treballats.

 

La proposta d'aquest any es basa en veure com utilitzem el carrer. Com és l’espai públic de la nostra ciutat, volent reivindicar-lo com un espai de joc i aprenentatge. La ciutat i el seu espai públic, educa!

 

De manera que avui, durant tot el dia, hem sortit totes i tots als carrers de la ciutat de Girona per tal de veure quines condicions té la nostra ciutat i poder-ne reivindicar el seu ús, tot jugant.

 

mescpic2 

Dels més petits als més grans hem pogut gaudir d'aquest dia; primer de tot els i les caps ens han fet una petita introducció la temàtica del M'escoltes, tot seguit ens hem separat per unitats i allà hem treballat de diferent manera com utilitzem el carrer. Si el fem servir només per anard’un lloc a un altre, si hi juguem, en quines condicions podem fer-ho,... , fins que ens hem tornat a reunir totes i tots a l'hora de dinar. Per acabar la jornada n'hem celebrat l'èxit amb una cercavila i un berenar.

Manifest:

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (ManifestMEscoltes2015.pdf)Manifest IV M'escoltes34 kB