Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Resum "M'escoltes?"

El passat dissabte 12 de maig va ocórrer a Girona un fet insòlit al marge de les flors que decoraven la ciutat. Durant tot el dia els 4 caus de la ciutat amb gairebé tots els seus membres van estar pul·lulant pel centre de la ciutat tot omplint-la de vida i color.
Els 4 rius de Girona es van presentar a les 9 del matí per demanar als escoltes gironins que els ajudessin a convèncer el riu Ter perquè col·laborés amb ells. Durant el matí els caps dels diferents caus havien preparat conjuntament una gimcana pels nens de les seves unitats per tal de recollir tots els valors positius que treballem a l'escoltisme i entregar-los als rius. Així els escoltes es van repartir pel centre, els Castors i Llúdrigues van ocupar la plaça Josep Pla, els Llops i Daines la plaça Constitució i els Ràngers i Noies Guia la plaça del mercadal. Els Pioners i Caravel·les i els Trucs van anar a fer descobertes repartides per diferents espais.
Tots els infants i joves van poder gaudir de les activitats mentre coneixien els nens i caps dels altres caus de Girona.

Al migdia tothom es va desplaçar fins al parc de Fora Muralla on els esperaven els 4 rius. El Güell, l'Onyar i el Galligants van recollir els valors que els petits escoltes havien recollit durant tot el dia i els van posar en una llavor gegant, per tal de plantar-la a la ciutat i fer que tota la filosofia escolta arrelés a la ciutat. Però encara quedava un entrebanc per vèncer, havien de convèncer el Ter perquè els hi donés aigua per plantar la llavor, però el Ter tenia l'aigua tant bruta que no hagués servit. Així que entre tots van recollir una gran quantitat d'aigua que el Ter usaria per purificar la seva aigua.
Mentre el Ter s'ocupava de la seva aigua, tots els nens i nenes van dinar en una rotllana gegant sota l'ombra dels arbres ja que feia un sol de justícia.

Després de dinar es van reunir tots al voltant del forat on s'havia de plantar la llavor. Van plantar la llavor de la qual en va sortir un roure esplèndid al moment i representants de cada unitat i cada cau van sortir a posar la seva palada de terra perquè quedés ben fixat quan el tenien ben enterrat els Rius van aportar la seva aigua perquè tots els valors escoltes arrelessin a Girona i la ciutat pogués créixer amb ells. Davant hi van plantar una placa perquè es recordés com l'arbre de l'escoltisme on s'hi llegien unes paraules d'en Lluís Llach:
Una rosa que es planta avui es marceix l'endemà, cal que neixin flors a cada instant”

D'allà es va iniciar una cercavila dirigida per la Falera Gironina i els seus gegants que va omplir de música i escoltes els carrers fins a arribar a la plaça constitució. Després d'uns balls es va fer una rotllana gegant on es va repartir berenar per tothom per tal de clausurar el dia.

Tota aquesta gimcana ha estat la culminació d'un any de treball per part dels responsables dels agrupaments de girona que són l'AEiG Joan Pons, l'AEiG Vista Alegre, l'AEiG Pare Claret i l'AEiG Sant Narcís. Aquesta unió puntual pretén tenir una continuïtat en el temps per tal de donar més energia i abast a tot l'escoltisme gironí, esperem que en sentiu a parlar ben aviat.