Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Resum IV M'escoltes - Els caus de Girona al carrer!

Els 4 caus de Girona, el 16 de maig, ens vam trobar per realitzar el IV M'escoltes? , aquest any, per parlar sobre el carrer, l'espai públic i com l'utilitzem i quina responsabilitat tenim d'utilitzar-lo.

 mescpic

 

I, DONCS QUE ÉS EL M’ESCOLTES? 

(Fragment del manifest amb les conclusions de la trobada)

 

Enguany celebrem la quarta trobada del M'Escoltes a Girona, com cada any, representada permés de 300 infants, joves dels quatre caus de Girona; Joan Pons, Pare Claret, Sant Narcís i Vista Alegre.

 

Fa 3 anys que a Girona els 4 agrupaments de la ciutat vam iniciar un procés d'acostament, cohesió i treball conjunt. I d'aquest acostament en va néixer el M'ESCOLTES?

 

L'objectiu de reunir-nos tots junts aquí és treballar i conscienciar-nos sobre aspectes de la nostra ciutat. Conèixer i aprendre per poder ser persones actives i compromeses amb el territori en el que fem vida.

La nostra intenció és créixer sent conscients del què ens envolta, per poder ser crítics i alhora constructius, i per deixar la ciutat millor de com ens l'hem trobat.

 

Fins al moment hem treballat i conegut els 4 rius de la ciutat (2012), la Devesa (2013) i la mobilitat a la ciutat (2014), i estem molt contents de les coses que hem après, tot i que creiem que hem de fer grans passos per millorar la situació dels 3 aspectes treballats.

 

La proposta d'aquest any es basa en veure com utilitzem el carrer. Com és l’espai públic de la nostra ciutat, volent reivindicar-lo com un espai de joc i aprenentatge. La ciutat i el seu espai públic, educa!

 

De manera que avui, durant tot el dia, hem sortit totes i tots als carrers de la ciutat de Girona per tal de veure quines condicions té la nostra ciutat i poder-ne reivindicar el seu ús, tot jugant.

 

mescpic2 

Dels més petits als més grans hem pogut gaudir d'aquest dia; primer de tot els i les caps ens han fet una petita introducció la temàtica del M'escoltes, tot seguit ens hem separat per unitats i allà hem treballat de diferent manera com utilitzem el carrer. Si el fem servir només per anard’un lloc a un altre, si hi juguem, en quines condicions podem fer-ho,... , fins que ens hem tornat a reunir totes i tots a l'hora de dinar. Per acabar la jornada n'hem celebrat l'èxit amb una cercavila i un berenar.

Manifest:

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (ManifestMEscoltes2015.pdf)Manifest IV M'escoltes34 kB