Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Trucs 1

Roques, Corbes i Trucs hem conegut l'experiència de la Marie

Aquest passat dissabte Trucs i Roques i Corbes hem conegut la Marie. Ella és de Costa d'Ivori i fa més o menys un any que ha arribat a Espanya. Va arribar amb una pastera a Ceuta després d'haver travessat Àfrica tota sola i d'estar vivint diversos mesos als boscos pròxims a Ceuta esperant l'oportunitat per passar. 

Li donem gràcies per a compartir amb nosaltres la seva experiència i de permetre'ns conèixer les migracions des de dins.

 

marie

Ruta Trucs1: Vilanova de Sau - Sords

Els Trucs del 98' hem estat de campaments des del dia 31 de juliol fins el 9 d'agost. Molt ben ambientats en un eix d'animació del Senyor dels Anells, hem caminat km i km, posant-nos en el paper d'una colla d'elfs. Hem pogut contemplar les parets de Tavertet, els paisatges de Collsacabra, la tranquil·la i harmoniosa Vall d'en Bas, les vistes des del Puigsacalm, les refrescants gorgues de Sant Privat, i la màgia de Rocacorba, entre moltes d'altres coses. Entre tanta moguda també vam trobar uns moments de calma per fer la promesa i enfortir la nostra bonica amistat. Finalment vam acabar la ruta a Can Manargues (Sords), on ja hi havíem estat a principi d'any.

En resum, un campaments molt especials!

 

Excursió a Sants, un barri cooperatiu i social

Aprofitant el pont del 13, 14 i 15 de maig, els truks1 hem anat d'excursió al barri de Sants, a Barcelona, a conèixer la vida i els moviments socials i cooperatius que es couen a aquest districte de la capital.

 

De la mà de la tieta de la Núria, vam averiguar què era una cooperativa d'habitatge, concretament La Borda, gràcies també a la cooperativa d'arquitectes La Col, els treballadors de la qual s'han implicat molt en el procés d'aquest atrevit projecte. Es tracta d'una conjunt de persones que es van unir fa sis anys enrere per comprar un solar, construir el seu edifici segons les necessitats de cadascú i crear espais comunitaris per trencar amb el concepte de vida al que estem més que acostumats. 

Altres cooperatives que vam visitar van ser el bar-restaurant anomenat Kop de Mà, Can Batlló, el qual està autogestionat per la gent i ofereix serveis al veïnat com un rocòdrom i una biblioteca, i l'Aconomat, una cooperativa de consum, una opició de compra més saludable i sostenible. També van visitar Can Vies, on ens van explicar la seva història i la seva acció social. 

Finalment, dir que vam visitar l'INEF per veure un partit de volei d'un club de Girona (i animar-lo, és clar!) i que vam poder gaudir de la victòria de Sant Narcís a la Xampminyons en persona!! Campions per tercera vegada!

 

PD: Moltes gràcies al cau de Puig i Moliner de Sants per deixar-nos dormir al seu cau, i  a la tieta de la Núria per preparar-nos una excursió tant profitosa. 

Excursió de Nadal a Rocacorba

Aquests dies 8, 9 i 10 de gener els Truks1 hem acabat d'aprofitar les vacances anant a la casa de Rocacorba. Per no seguir la rutina, varem repartir-nos tres camins entre tres grups, aprenen així a espavilar-nos amb un mapa i una brúixola. Per sort, vam arribar tots al cap d'unes hores!!

Entre d'altres activitats també vam celebrar l'amic invisible, vam decorar nadalencament Rocacorba, varem mirar una pel·lícula força peculiar, vam rebre una ponència molt interessant i dinàmica sobre el feminisime i l'amor romàntic i vam menjar com reis. Tot això, envoltat per un eix d'animació molt currat sobre les drogues. Altre cop ha estat una gran excursió!!  

Can Manargues. La primera excursió dels Trucs1!

El passat cap de setmana 21 i 22 de novembre, els Trucs1 vam visitar Can Manargues, una masia on actualment hi viu un ex-cap, l'Iu Gironès. Està situada molt a prop de la població de Sords, a poca distància de Banyoles. L'Iu, mitjançant els recursos que li ofereix la natura del voltant, intenta viure amb els mínims diners possibles, una tasca molt complicada tenint en compte com està muntada la societat d'avui dia.

Així doncs, vam ajudar-lo en diverses tasques, la més significativa de les quals va ser construir un forn amb tant sols pedres, terra, fang, rajols i tiges. El resultat el podeu jutjar vosaltres mateixos a les fotos. A més a més, vam desenterrar una pica de pedra molt antiga, que segurament feia dècades que era allà. Per recuperar-nos després de tanta feina, l'Iu ens va ensenyar a fer pa. Era boníssim! Ja cap al tard, la Núria Alonso ens va fer la seva descoberta: un seguit de massatges i manipulacions en parella al ritme del silenci de la nit i unes músiques relaxants de fons. 

En conclusió podem dir que ha estat una gran excursió en la qual hem fet molta cohesió de grup i ens hem sentit orgullosos de la nostra feina. Gràcies Iu per acollir-nos i per deixar-nos ajudar-te!

 

Can Manargues, Sords.