Segueix-nos

TALIMicon     

Próxims esdeveniments

Accés

Excursió a Sants, un barri cooperatiu i social

Aprofitant el pont del 13, 14 i 15 de maig, els truks1 hem anat d'excursió al barri de Sants, a Barcelona, a conèixer la vida i els moviments socials i cooperatius que es couen a aquest districte de la capital.

 

De la mà de la tieta de la Núria, vam averiguar què era una cooperativa d'habitatge, concretament La Borda, gràcies també a la cooperativa d'arquitectes La Col, els treballadors de la qual s'han implicat molt en el procés d'aquest atrevit projecte. Es tracta d'una conjunt de persones que es van unir fa sis anys enrere per comprar un solar, construir el seu edifici segons les necessitats de cadascú i crear espais comunitaris per trencar amb el concepte de vida al que estem més que acostumats. 

Altres cooperatives que vam visitar van ser el bar-restaurant anomenat Kop de Mà, Can Batlló, el qual està autogestionat per la gent i ofereix serveis al veïnat com un rocòdrom i una biblioteca, i l'Aconomat, una cooperativa de consum, una opició de compra més saludable i sostenible. També van visitar Can Vies, on ens van explicar la seva història i la seva acció social. 

Finalment, dir que vam visitar l'INEF per veure un partit de volei d'un club de Girona (i animar-lo, és clar!) i que vam poder gaudir de la victòria de Sant Narcís a la Xampminyons en persona!! Campions per tercera vegada!

 

PD: Moltes gràcies al cau de Puig i Moliner de Sants per deixar-nos dormir al seu cau, i  a la tieta de la Núria per preparar-nos una excursió tant profitosa.